Komisyonda Gerilim, Milletvekilleri Mecliste Kavga Etti!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda Çıktı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile , Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kavga çıktı.

Komisyonda Gerilim, Milletvekilleri Mecliste Kavga Etti!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda Çıktı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile , Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleyen düzenlemenin de yer aldığı 'Torba Teklifi' görüşmeleri saat 15.00'de başladı.

Komisyonda yaklaşık 12 saat boyunca teklifin 5'inci maddesi olan 'KHK ile Kamudan İhraç Edilen ya da Güvenlik soruşturması neticesinde kamuya alınmayan hekimler ile tabiplerin sadece SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşlarında çalışma imkanı tanıyan düzenleme' üzerinde milletvekilleri görüş bildirdiler.

AK Parti bir önergeyle 5'inci maddenin oylanmasına yönelik önerge verdi. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ise madde üzerinde görüşmelerin sona ermediğini bu nedenle oylama yapılamayacağını söyleyerek tepki gösterdi. İktidar ve muhalefet partilerine mensup vekillerin kavgasını, CHP'li Tanal araya girerek önledi. 5'inci madde komisyonda tartışmaların sürdüğü esnada oylanarak kabul edilirken, kısa bir süre sonra ilgili maddenin tekrar görüşüleceğine yönelik açıklama yapıldı.