Kocasının Sevgilisini Öldüren Kadına İyi Hal İndirimi Uygulandı

İstanbul'dan Konya'ya gelerek boşanma aşamasında olduğu kocasının sevgilisini tabancayla öldüren 5 çocuk annesi kadına, tahrik indirimi yapıldı. Süreç içerisinde çok yıprandığını, kendisinin çok üzerine gelindiğini söyleyen 44 yaşındaki Özlem Karabulak, cinayetle ilgili pişman olduğunu söyledi.

Kocasının Sevgilisini Öldüren Kadına İyi Hal İndirimi Uygulandı

Olay, 3 Ocak 2020'de Hacıseyitali Mahallesi'nde meydana geldi. 5 çıcuk annesi 44 yaşındaki Özlem Karabulak, İstanbul'dan Seydişehir'e gelerek boşanma aşamasındaki eşi ile birlikte yaşadığı öne sürülen 37 yaşındaki Aynur Süngülü'yü apartman giriş katındaki tartışmanın ardından tabancayla öldürdü.

Olaydan sonra taksiyle kaçarak bindiği otobüsle Konya'ya daha sonra Eskişehir'e geçen kadın buradan da eşinin akrabasının Kocaeli'deki evine kaçmış, orada yakalanmıştı. Seydişehir'e getirilen ve tutuklanan Özlem Karabulak hakkında Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde kastan öldürme ve yaralama suçundan dava açıldı. Davanın karar duruşmasında son savunmasını yapan Karabulak, "Eşime çocuklarımız için hayatımızın netleşmesini söylemiştim. Bana yapılan ardı arkası kesilmeyen, tehditler vardı. Çocuğumun düğününe gelmeme de engel oldular. Eşim benim ne kadar anlayışlı olduğumu, özellikle çocuklarımı düşündüğümü çok iyi bilirdi. Eşimi dükkanda bulamadığım için kendisini sıklıkla aramıştım. Ulaşamadığım için eve gittim. Maktulle tesadüfen karşılaştık. Hatta benim gelinimle de, etli ekmek yemek için sözleşmiştim. Aklımda kesinlikle maktulü öldürme düşüncem yoktu. Ben buraya 5 yaşındaki çocuğumla birlikte geldim. Dünürlerimle vakit geçirdim. Ev bakmaya gittik. Asla bu şekilde sonuçlanmasını istemedim. Maktul ve eşim beni daha önce zaten çok yıprattılar. Bunun üzerine eşime boşanma davası dahi açtım. Tufan'a çocuklarının boynu bükük kaldığını, onlara sahip çıkmamız gerektiğini söyledim. Olayların bu şekilde sonuçlanması ben çok yıprattı. Olayın şokunu hala üzerimden atamadım. Çok büyük pişmanlık duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Savcılığın mütalaasının ardından karar veren mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Karabulak'n haksız tahrik altında suçu işlediği , mahkemedeki iyi halinin de göz önüne alındığı, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.