Kış Lastiği Uygulaması Başladı: Uymayana 625 TL Ceza

Araç sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada kış lastiği uygulamasının başladığı ve buna uymayanlara 615 TL para cezası kesileceği bildirildi.

Kış Lastiği Uygulaması Başladı: Uymayana 625 TL Ceza

Kış lastiği uygulaması başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kış lastiği uyuglamasının bugün başladığına , bu uygulamaya uymayan sürücülere 625 TL para cezası uygulanacağına yer verildi. Kış lastiği uygulaması Mart 2020 'ye kadar sürecek. 

Emniyetten yapılan açıklamada geçtiğimiz dönem 4 bin 277 kişiye kış lastiği nedeniyle ceza uygulandığına yer verildi. 

Karayolları Trafik Kanunu 'nun 65/A maddesi gereğince kış lastiği zorunlu hale getirilmişti. Kış lastiği uygulamasının hangi araçlarda geçerli olacağı ise "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" ile belirlenmiştir. 

Bu tebliğe baktığımıuzda , Türkiye sınırları içinde , tescil edilmiş ya da edilmemiş , şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleir arasında 4 ay kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelecek. 

Kış lastiği uygulamasınde araç sahiplerinin taşıtlarına , üzerine M+S işareti ya da kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla üretilen lastikleri kulanması gerekmektedir. 

Sadece buzlu zeminlerde kullanılan çivili lastikler de kış lastiği yerine geçmektedir. 

615 TL CEZASI VAR

Kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine 7615 TL para cezası uygulanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA