Kırıkkale Üniversitesi'ne İŞKUR Üzerinden En Az Lise Mezunu İşçi Alımı Yapılacak

Kırıkkale Üniversitesi'ne en az lise ve dengi okullardan mezun işçi alımı yapılacağı duyurulmuştu, ilgili alım için dün başlayan başvuru işlemleri İŞKUR resmi sayfası üzerinden 20 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek.

Kırıkkale Üniversitesi'ne İŞKUR Üzerinden En Az Lise Mezunu İşçi Alımı Yapılacak

İŞKUR tarafından yapılan resmi bilgilendirmede, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımı gösterilen şekilde “Sürekli İşçi” kadrosuna alım/atama yapılacaktır." ifadeleri görülürken, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği kaydedildi. 

Kura işlemlerinin 2 Haziran'da gerçekleşeceğine yer verilen resmi bilgilendirmede ayrıca, "Sınava alınacak asıl adayların listesi; Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört katı (4) ve öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört katı (4) olarak kura çekimi sonucu belirlenecektir. Kura ile ayrıca, aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste oluşturulur. Ancak Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar için açık iş sayısının üç (3) katı oranında yedek liste oluşturulacaktır.Adaylar istemeleri halinde Üniversitemiz internet sitesinde belirtilecek adresten kura çekimini izleyebileceklerdir. Kura sonucu belirlenen adaylar Üniversitemiz internet sayfasında (www.kirklareli.edu.tr) ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır." ifadeleri görüldü.