Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Namık Ak Kimdir? Nerelidir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Namık Ak atandı. Peki Namık Ak kimdir? Daha önce nerede görev yaptı? İşte biyografisi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Namık Ak Kimdir? Nerelidir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bugün bir atama kararnamesi yayımlandı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne Prof. Dr. Namık Ak'ın ataması yapıldı.

Biyografisi hakkında şu bilgilere yer verildi: "Namık AK, 1956 Konya doğumlu. 1968'de köyü Hocacihan'ın Hocacihan İlkokulu'ndan birincilikle mezun oldu.1971'de Konya Karma Ortaokulu'ndan, 1974'de Konya Erkek (Gazi) Lisesi'ni "İftihar" dereceleriyle bitirdi. Aynı yıl (1974) KTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü kazandı ve 1978'de mezun oldu."

İş hayatına dair bilgiler ise şu şekilde: "1 Ocak 1979'da İstanbul'da saca emaye kaplamalı mutfak gereçleri imalatı yapan MEHTAP A.Ş.'de "İşletme Şefi" olarak başladı.1984 Güzünde Ülker A.Ş.'de Bisküvi imalatında, daha sonra mısır ve pirinç irmiğinin ektrüzyonu/şişirilmesi ve kaplamalı çerez imalatında "İmalat Şefi" olarak Ocak 1988 yılına kadar çalıştı."

Yüksek lisans ve doktora eğitimi hakkında bilgiler ise şu şekilde: "1981-1983 arası İTÜ Fen Bilimler Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalında "Yüksek Lisans"1997'de ise YTÜ Fen Bilimler Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalında "Doktora" yaptı."