Kapora Oyununa Dikkat: 10 Saatte 25 Kişiyi Bu Yöntemle Dolandırdı

İzmir'de meydana gelen olayda bir kişi, başkasının olan arsayı internet üzerinden satışa çıkardı. Bu kişi, 10 saatte 25 kişiyi dolandırdı.

Kapora Oyununa Dikkat: 10 Saatte 25 Kişiyi Bu Yöntemle Dolandırdı

İnternetten yayımladığı ilan ile 25 kişiden binlerde kapora aldı.

İnternet üzerinden bir ilan yayımlayan kişi,i yayımladığı taşınmaz ilanı ile 25 kişiden binlerce klise kapora aldı. 

Kendilerinin olmayan ev ya da arsaları internet üzerinden satışa koyan ya da kiralık olarak daire yayımlayan kişiler, bu ilanlar ile çok ayıda kişiden kapora alıp kayıplara karışıyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, dolandırıcıların başvurduğu bu yol ile ilgili, "Dolandırıcılar gerek başka ilanlardaki resimleri kopyalayarak gerekse de orijinal resimleri gerçek sahiplerinden isteyerek, piyasadan çok daha düşük fiyatla ilanlar giriyor. Hiçbir düzenlemeye ve kontrole tabi olmayan portallar üzerinden bu sahte ilanlar yayına alınıyor. Arayan vatandaşlara ise taşınmazın taliplisinin çok olduğu, kapora gönderilmezse başkasına satılabileceği yalanları söyleniyor. Böylece paralar toplanıyor. Daha sonra bu kişilere bir daha ulaşılamıyor” ifadelerini kullandı.

10 SAATTEE 25 KİŞİDEN KAPORA ALDI

Bu durumun aynısının İzmir'de meydana geldiğini söyleyen Akdoğan "Başkasına ait arsayı değerinin çok altında fiyatla internet üzerinden satışa çıkaran kimliği belirsiz kişi, sadece 10 saatte 25 kişiden binlerce lira kapora alarak kayıplara karışmış. Bu konunun benzeri her gün yaşanıyor. Kaporalar alınıyor, bu kişilere tekrar ulaşılamıyor. Ucuz verilen, yeni üyelik açmış kişilere ait ilanlardan uzak durun. Kapora göndermeyin. Mutlaka yetki belgeli emlak profesyoneline danışın" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA