Kan Donduran Olay: Zihinsel Engelli Kıza Toplu Tecavüz

Bursa'nın İnegöl ilçesinde "Markete gidiyorum" deyip evden çıkan yüzde 40 zihinsel engelli kıza toplu tecavüz dehşeti.

Kan Donduran Olay: Zihinsel Engelli Kıza Toplu Tecavüz

Çiftlik evinde zihinsel engelli kıza toplu tecavüz.

2018 yılı Temmuz ayında meydana gelen korkunç olayda, Çanakkale 'nin Çan İlçesi 'nde ikamet eden G.U. markete gidiyorum diyerek evden çıktı ve bir daha dönmedi. Kendisinden haber alınamayan kızın 12 yıldır psikolojik tedavi gördüğü yüzde 40 zihinsel engelli olduğu öğrenildi. 

Çanakkale 'de bir benzincide TIR 'a binen ve Kütahya 'ya gitmek istediğini söyleyen kız, Kurşunlu Mahallesi 'nde araçtan indi ve burada Caner Y isimli kişi ile tanıştı. Bu kişi , genç kızı bir barakaya götürdü ve ona cinsel istismarda bulundu. Daha sonra bu kişi, genç kızı para karşılığı arkadaşlarına pazarladı. 

Bir fırsatını bulan genç kız barakanın camından kaçtı. 

Dehşet sonrası bir kamyona binen G.U. , önce Kütahya 'ya daha sonra ise trenle Eskişehir 'e geldi. Eskişehir Tren Garı 'nda polis ekipleri genç kızdan şüphelendi ve durumunu sordu. Bunun üzerine kız, polise başındna geçen olayları anlattı. 

Daha sonra genç kız İnegöl Kurşunlu Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Burada ifadesi alınan engelli genç kız başından geçen dehşeti anlattı. Caner Y. isimli kişiyi ve para karşılığı ilişkiye girdikleri öğrenilen Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. E.G., T.G., İ.A., S.B. ve Y.K. isimli kişiler belirlendi ve bu kişiler hakkında yakalama kararı verildi. Gözaltına alınanlar ifadeleri sonrası  Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi ve bu  10 kişiden Caner Y., Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. tutuklandı.  E.G., T.G., İ.A., S.B. ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Y.K. şahısları ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

YARGILAMA YAPILIYOR

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi 'nde dava görüldü. Haklarında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 16 'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 5’i tutuklu 10 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. SEGBİS ile tutuklu bulundukları cezaevinden ifade veren tutuklu sanıklar ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarladı.

G.U. 'nun rızası ile ilişkiye girdiğini söyleyen Ali K., "Bana hayat kadını olduğunu söyledi. Kendi rızasıyla ilişkiye girdim. Pişmanım. 10 aydır tutukluyum ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu kişi Ayhan Y.  genç kızla cinsel ilişkiye girmediğini söyledi.

YARI ÇIPLAKTI

Tutuklu olarak yargılanan bir diğer kişi Emir K. da savunmasında şunları söyledi:

"İşten geldikten sonra mahallede bulunan babamın kahvesinde çalışmaya başladım. Bu sırada yanıma gelen Ali K., 50 TL karşılığında ilişkiye girdiğini söyledi. Gelip gelmeyeceğimi sordu, ben de işim olduğunu söyledim. Gelmeyeceğimi söylememe rağmen şahıs 3-4 kez telefonla aradı. Son aramada telefona çıkan kız ‘Arkadaşların soruyor geliyor musun?’ dedi. Daha sonra beni görüntülü aradılar ve kız yarı çıplaktı. Ben de 6 bira ve tost alarak çiftliğe gittim. Orada kızla birlikte Ayhan Y. ile Ali K. vardı. Oturduğumuz sırada yanıma gelen kız beni tahrik etti, birlikte olduk. 10 aydır tutukluyum. Mağdurum"

100 TL KARŞILIĞINDA..

Tutuklu  Uğur C. ise 100 TL karşılığında zihinsel engelli genç kız ile ilişkiye girdiğini itiraf etti ve şunları söyledi:

"4 Temmuz günü kahvelerde konuşuluyordu. Ben de bunu Emir K., isimli arkadaşıma sordum. Daha sonra birlikte kızın kaldığı hayvan çiftliğine gittik. Kız bana burada 100 TL karşılığında eskortluk yaptığını söyledi. Ben de 100 TL vererek ilişkiye girdim"

Mahkeme , adli tıptan rapor istedi ve duruşma ertelendi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA