Kamu ve Özel Sektöre Esnek Çalışma

Kamu ve özel sektör çalışanlarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kamu ile özel sektöre esnek çalışmanın bugün Bilim Kurulu'nda görüşüleceğine yer verildi

Kamu ve Özel Sektöre Esnek Çalışma

Kamu ve özel sektör çalışanlarına esnek mesai geliyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Son günlerde vaka artışının olduğu İstanbul 'da gerçekleştirilecek toplantıda yeni tedbirler, kısıtlamalar ve önlemler gündeme gelecek. 

TOPLANTI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Toplantının bugün saat 17.00 civarında başlaması bekleniyor. Toplantının 2 saat sürmesi beklenirken, toplantı sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca kameralar karşısına geçecek ve açıklamalarda bulunacak. Bakan Koca, toplantıda aınan yeni karaları, virüse karşı yeni tedbirleri duyuracak. Yeni kısıtlamalar hakkında kararların da açıklanması bekleniyor. 

YENİ KISITLAMALAR

Edinilen son dakika bilgilerine göre kafe ile restoran gibi yerlere yeni kısıtlamaların devreye alınacağı öğrenildi. Türkiye Gazetesi 'nde yer alan haberde mekanlara girişte HES kodu zorunluluğunun da getirilmesinin planlandığı, aile dışında kalabalık toplantı ve buluşmaların da önüne geçileceği planlanıyor. Kurallara uymayanlara, tedbirlere uymayanlara ise ağır cezaların geleceği bildirildi. 

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRE ESNEK ÇALIŞMA

Bilim Kurulu'nun toplantıda görüşeceği bir diğer konu ise kamu ve özel sektör çalışanları için mesai saatleri düzenlemesi olacak. Kurulun , kamu ile özel sektör çalışanlarının mesai saatlerinin değişmesi için tavsiye kararları alması bekleniyor.  

ESNEK ÇALIŞMA NEDİR?

Kamuda birçok şehirde esnek çalışmaya geçildi. Bu kapsamda evden çalışabilecek iş yapanlar evden işlerini yürütüyor. Öte yandan mesai saatleri de değişti .Kamuda Türkiye geneli bir düzenleme yapılması ve özel sektörde de mesai saatlerinde düzenleme yapılması bekleniyor.