Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü Ama, Vatandaş Dertli!

Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından duyurulan konut kredisi faiz oranları konusundaki 'İndirim' kampanyaları başlangıçta büyük ilgi ile karşılanırken, şartlar incelendiğinde dar ve orta gelirli vatandaşlar için pek de uygun gözükmüyor.

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü Ama, Vatandaş Dertli!

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü Ama, Vatandaş Dertli!

Kamu Bankaları 180 ay vade ile konut kredisi faizlerinde 0.99 faiz oranına inildiğini açıklarken, ilgili kredi faizlerinin sadece sıfır daireler için geçerli olması ve vade süresinin çok uzun tutulması vatandaşları '500 bin TL'lik, 600 Bin TL'lik evler için geçerli kredi faizi kampanyaları yapıyorlar. Belli ki , zengin müteahhitlerin evleri satılmamış. Garibana yine bir şey yok. " şeklinde yorumlarda bulunuyor. Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın konut kredisi konusunda dün yaptığı art arda açıklamalar , piyasalarda olumlu karşılanmış fakat, vade süreleri ve sıfır daire satın alımlarında ilgili kredinin kullandırılabileceğinin açıklanması beraberinde tepkileri de getirmişti. Konut kredisi kampanyalarında daireler için 'Sıfır, ikinci el' ayrımının kaldırılması ve vade süresinin düşürülerek faizler konusunda müjde verilmesi dar ve orta gelirli vatandaşların en büyük beklentileri arasında yer alıyor. Asgari ücretli bir vatandaşın ilgili dairelere yanaşması ise şimdilik sadece rüya gibi. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

Konut kredisi faizleri konusundaki düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA