Kalıcı Bedellide Meslek Lisesi Mezunlarına Kolaylık

Yeni askerlik sistemi için geri sayım devam ederken , meslek lisesi mezunları için askerlikte kolaylık geleceği bildirildi.

Kalıcı Bedellide Meslek Lisesi Mezunlarına Kolaylık

Yeni askerlik sistemi için geri sayım devam ediyor. 

Milyonlarca vatandaşın büyük merakla beklediği yeni askerlik sistemi için eri sayım devam ederken meslek lisesi mezunlarına yeni sistemde kolaylık sağlanacağı bildirildi. 

Liselere geçiş sisteminde köklü bir değişikliğin geçtiğimiz yıl yapılmasının ardından meslek liselerindeki kontenjanlarda çok sayıda boş yer kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde kontenjanı doldurmak, öğrencileri bu liselere yönlendirmek için geliştirdiği bazı projelerden birisi de meslek liselilere askerlikte kolaylık sağlamak olacak.

Özellikle meslek liseli öğrencilerin okuduğu alan ile ilgili elde ettiği istihdam olanağı askerlik nedeniyle kesintiye uğrayabiliyor , öğrenciler askerde mesleklerinden uzakta kalabiliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan son dakika  bilgilerine göre Genel Kurmay 'ın da meslek liselilere askerlik sisteminde kolaylık sunmaya sıcak baktığı ve alanlarında istihdam edilenlere askerlikte bazı kolaylık sağlayacak uygulamalar geliştirildiği öğrenildi.

Kamubulteni.com  | Ankara