Kahvehanelerde Oyun Serbest mi Son Dakika?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kahvehanelerde yasaklanan oyun oynama serbest bırakıldı mı? Oyun oynamak serbest mi? İşte son bilgiler ve bu konuda gelen açıklamalar.

Kahvehanelerde Oyun Serbest mi Son Dakika?

Kahvehanelerde oyun serbest mi?

Koronavirüs pandemisinin ilk görüldüğü Mart ayında sıkı tedbirler geldi. Birçok işyeri mekan kapatılırken ciddi tedbirler alındı. Alınan tedbirlerden biri de kahvehaneler oldu. Mart ayında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede kahvehanelerin kapatıldığına yer verildi. 

Kahvehaneler, bu genelge ile 2 aydan fazla sürede kapalı kaldı. Daha sonra normalleşmeye geçilmesi ile birlikte kahvehaneler açıldı ama oyunlara izin verilmeyeceği bildirildi.

OYUN OYNANMAYINCA KİMSE GELMİYOR

Kahvehane sahipleri ise , mekanda oyun oynanmasına izin verilmediği için kimsenin kahvehanelere gelmediğini , bu nedenle zor günler geçirdiklerini söylüyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖNERİ

CHP lideri yaptığı açıklamada, Kahveler açık güzel ama kâğıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman? Oysa önlem alabilirsiniz. Dersiniz ki ‘Her oyunda sıfır, yeni kâğıt açacaksınız’. Bitti, bu kadar basit”  dedi. Kılıçdaroğlu 'nun bu çağrısına AK Parti 'den “Allah Kılıçdaroğlu’nu muhalefetin başından eksik etmesin” cevabı geldi. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu ise “Kahvelerde oyun oynanmaya başlansın istiyoruz. Eldiven ve maske ile oyun oynar, oyun sonrası eldivenini çöpe atar. Okey taşları silinir, dezenfekte edilir. İskambil kâğıtları zaten değiştiriliyor. Kahveci her oyunda kâğıt değiştirmenin altından kalkamaz. 10 masa 10 deste açsa günlük 100 lira maliyet olur. Küçük bir işletmede aylık da 3 bin TL en az oyun kâğıdı gideri. Esnafımız kaldıramaz. Açıldık ama kimse iş yapamıyor. İnsanlar okey oynuyor, stres atıyordu.” dedi.

KAHVEHANELERDE OYUN SERBEST Mİ?

Henüz bu konuda bir gelişme yok. Kahvehanelerde oyun oynanması yasak.