Kahvehane, Kıraathanelerde Oyun Serbest mi? İçişleri'nden Okey ve İskambil Açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve kahvehanelerde oyunun serbest olup olmadığı sorusuna cevap verildi.

Kahvehane, Kıraathanelerde Oyun Serbest mi? İçişleri'nden Okey ve İskambil Açıklaması

Kahvehanelerde oyun oynanacak mı? Resmi açıklama geldi.

Normalleşmeye geçilmesi ile birlikte birçok ilde kahvehaneler, kafeler, lokantalar açıldı. Bu mekanların açılmasının ardından vatandaşların en  çok araştırdığı konu, kahvahenalerde oyun oynamaya izin verilip verilmeyeceği konusu oldu. İçişleri Bakanlığı bir son dkaika açıklaması yaptı ve soruyu yanıtladı.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)
 
Orta Risk Grubunda Yer Alan İller
Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)
 
Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller
Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

OYUN OYNANACAK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki kahvehaneler, kıraathaneler, çay ve kır bahçeleri ile dernek lokallerinde salgınla mücadele tedbirleri çerçevesinde oyun (kağıt, okey vb.) oynanmasına müsaade edilmeyecek. Bar, pavyon, gazino, taverna ve nargile salonu/kafe gibi iş yerlerinin tüm illerde kapalı tutulmasına devam edilecek." denildi.

Bu açıklamaya bakacak olursak kahvehanelerde kağıt, okey oyunları oynanmayacak. 

Sizce oyun oynanmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.