Kahramanmaraş Valisi Çoşkun: Koronavirüs Hastasının Tedavi Maliyeti 15 Bin Lira

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, yoğun bakımdaki koronavirüs hastasının tedavi maliyetinin ortalama 15 bin lira olduğunu yazdı.

Kahramanmaraş Valisi Çoşkun: Koronavirüs Hastasının Tedavi Maliyeti 15 Bin Lira

Vali Çoşkun, Kahramanmaraş'taki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine koronavirüsle mücadele kapsamında bir mektup yazdı. Burada ülkemizde koronavirüs vakası görülmeden ve görüldükten sonra devletin aldığı kararlara dikkat çeken Çoşkun, kontroollü sosyal hayata geçişle birlikte azalan vaka sayılarının tekrar arttığını, bu süreçte sağlık personelinin gece-gündüz demeden ailelerinden uzakta vatandaşın sağlığı için çalıştığını belirtti. Koronavirüs hastalarının servisteki tedavi maliyetinin ortalama 5 bin lira olduğunu, yoğun bakımdaki hastaların ise tedavi maliyetlerinin 15 bin lira ortalamaya geldiğini söyleyen Vali Çoşkun, bu tutarların vatandaşın refahı için harcanabileceğini, o yüzden daha tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Çoşkun'un mektubunda şu ifadeler görüldü:

Bir Kovid-19 hastasının hastanede serviste tedavi maliyeti ortalama 5 bin TL, yoğun bakımda tedavi maliyeti ise ortalama 15 bin TL'dir. Halbuki bu maliyetlerin en aza indirilmesi ve harcamaların vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla kullanılabilmesi, siz kıymetli hemşehrilerimizin alacağı tedbirlere bağlı olup, aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek kalabalık ortamlardan uzak durulduğu taktirde bu salgın sürecini hep birlikte en az zararla atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.