Kadastro İşi İçin Adliyeye Gitti: Muhtar Olduğunu Öğrendi

Bursa 'nın İznik İlçesi 'nde seçimlerden ikinci ayrılan isim, adliyeye kadastro işi için gittiğinde muhtar olduğunu öğrendi.

Kadastro İşi İçin Adliyeye Gitti: Muhtar Olduğunu Öğrendi

Kadastro işi için adliyeye gitti , muhtar olduğunu öğrendi.

Bursa 'nın İznik İlçesi 'ne bağlı olan Bayındır köyünde, mevcut muhtar Lütfü Erol ile birlikte 5 muhtar adayı 31 Mart 2019 'da yapılan yerel seçimlerde yarıştı. Bunlardan bir tanesi de Tuncer''in kuzeni Kadir Tuncer'di.

Muhtar olarak seçilen  ve mazbatasını alarak göreve başlayan Halil Tuncer hakkında, amcasının oğlu seçim kuruluna itirazda bulundu.  Yapılan itirazda Tuncer ve azasının Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen davasında yargılandığı ve söz konusu davanın konsuhun "av tüfeği ile jandarma memurlarına ve onlara yardım edenlere görevlerini ifa sırasında toplu olarak silahla cebir kullanarak müsbet mukavemette bulunmak" olduğu belirtildi..

Bu itiraz sonrası İl Seçim Kurulu bir değerlendirme yaptı ve Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı 'nın 1993/178 esas ve 1996/40 karar sayılı ilamına göre, hakkında mahkumiyetlerine karar verilen seçilen muhtar adayı Halil Tuncer ile seçilen aza Nazif Türedi'nin haklarında ayrı ayrı 3 yıl 4 ay ağır hapis cezası bulunduğu, cezaların ayrı ayrı infaz edilmiş olduğu belirtildi. 

Bu karar sonrası mazbata muhtardan alındı.

KADASTRO İÇİN GELDİĞİ ADLİYEDE MAZBATASINI ALDI

Adliyeye gelen Lütfü Erol mazbatasını aldı ve şu açıklamayı yaptı:

"Köyle ilgili kadastro meselesi vardı. Muhtarlığım bitmesine rağmen o dava ile hala ilgileniyordum. O esnada mahkemede bana muhtarlığı kazandığım tebliğ edildi. Mazbatamızı aldık, görevimize başlıyoruz. Hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğim"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA