Kabine Toplanıyor: Okulların Açılması ve Yeni Yasaklar Gündemde (Seyahat, Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?)

Bugün Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında toplanacak kabinede yeni kısıtlamalar , okulların açılması , doğu akdeniz, Libya ve TTB var.

Kabine Toplanıyor: Okulların Açılması ve Yeni Yasaklar Gündemde (Seyahat, Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?)

Kabine toplanıyor: Yeni yasaklar gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında bugün kabine toplantısı yapılacak. Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek kabine toplantısı için geri sayımda sona gelinirken , toplantıda masaya yatırılacak konular da netleşmeye başladı. 

İşte kabinede bugün görüşülmesi beklenen konular...

OKULLARIN AÇILMASI

Bugün okullar ana sınıfı ve birinci sınıflar için açılacak. Kabine toplantısında diğer sınıfların da okula başlaması , okullarda alınan önlemler, alınması gereken önlemler gündeme gelecek ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un sunum yapması bekleniyor. 

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz 'de Yunanistan 'ın saldırgan, hukuksuz girişimleri de kabinede gündeme gelecek. Geçtiğimiz gün askeri boyutta görüşmeler başlamıştı. Bu görüşmelerle ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın bir sunum yapması bekleniyor. 

LİBYA

Libya 'da Sarrac 'ın istifa kararı gelmişti. Serrac, Ekim ayında görevi bırakacağını söyledi. Kabine toplantısında Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile ilişkiler masaya yatırılacak. 

TABİPLER BİRLİĞİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde yaptığı açıklamalarda Türk Tabipler Birliği'nin kapatılmasını istedi. Bu konunun da bugün kabinede gündeme gelmesi bekleniyor.

TBMM AÇILIYOR

Meclis, Temmuz ayında başlayan tatilini bitiriyor ve Genel Kurul 1 Ekim 'de açılacak. Bugünkü kabinede, yeni yasama yılında gündeme gelecek yasa teklifleri düzenlemeler görüşülecek. 

YENİ YASAKLAR

Geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Bu açıklamalar, yeni kısıtlamaların geleceğinin habercisi olarak yorumlandı. Bugünkü kabine toplantısında , vaka artışının olduğu illerde sosyal hareketliliği azaltmak, virüs yayılımının önüne set çekmek için yeni tedbirlerin alınması gündeme gelecek. Bakan Koca 'nın toplantıda , vaka artışı olan illeri açıklaması ve bu iller için yeni kısıtlama kararları alınması bekleniyor.

Bakan Koca son açıklamasında, sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söylemişti. Gelecek yeni kısıtlamaların kalabalık yerlerle ilgili kısıtlamalar olması bekleniyor. 

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Saat 15.30 'da başlaması beklenen toplantının 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Toplantı sonrası açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan gelecek.