Jandarma Acımadı, Kıskıvrak Yakalandılar! 4 Kişiye 33 Bin TL Ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve Sütçüler Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, orman sahası içinde yaptıkları av koruma çalışmaları esnasında Çandır köyü civarından gelen silah sesi nedeniyle bölgede inceleme yaptı.

Jandarma Acımadı, Kıskıvrak Yakalandılar! 4 Kişiye 33 Bin TL Ceza

Ekipler, bölgede uzaklaşan bir aracı takibe alırken, kısa süre sonra yaklanan araçta yapılan aramada , 1 av tüfeği ve kafası ezik vaziyette bir yaban keçisi yavrusu bulundu. Ekipler, 4 kişiye kaçak avlandıkları gerekçesiyle 33 bin lira para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 7/24 saat çalışmaların kesintisiz sürdüğünü açıkladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rıza Kamil, "Geçen hafta da Antalya'nın İbradı ilçesinde kaçak avlanan 5 kişi hakkında işlem yaptık. Orada da 3 yaban keçisi vurularak başları kesilmişti" dedi. Kesilen yaban keçisi kafalarının ABD'ye satıldığı yönünde iddiaların gündeme geldiğini söyleyen Kamil, "İddialar asılsız. Uluslararası Bitki ve Yaban Hayvan Türlerinin Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye Türkiye de taraf. Boynuzların gümrükten geçirilme imkanı yok. Avcılar vurdukları hayvanları daha rahat taşımak için kafalarını kesiyor" şeklinde konuştu.