İYİ Partili Yokuş'tan Sağlık Çalışanlarına İkramiye Teklifi

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sağlık çalışanlarına iki maaş “Tıp Bayramı” İkramiyesi kanun teklifini Meclis Başkanlığına verdi. Yokuş, yaklaşan 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile ilgili COVİD 19 mücadelesinde büyük özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarını kapsayan kanun teklifine ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. 

İYİ Partili Yokuş'tan Sağlık Çalışanlarına İkramiye Teklifi

PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DESTEK OLMA ZAMANI

Yokuş, “Sağlık çalışanlarımız,  COVİD 19 salgını nedeniyle zorlu şartlar altında görevlerini yerine getirmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Sağlıkçılarımız bu süreçte mesai mefhumu olmadan canlarını hiçe sayarak COVİD 19’a karşı kendilerini siper etmişlerdir.  Bununla birlikte bir kısmı ailelerinden ayrı kalmak zorunda kalmışlardır.”
      “Pandemi öncesinde de sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmı ekonomik, sosyal ve çalışma koşullarında olumsuzluklar yaşamaktaydı. Sağlık çalışanlarımıza ödenen meblağ, günlük hayattaki zorunlu harcamaları dahi karşılamaktan uzaktı. Ülkemizi ve milletimizi tehdit eden COVİD 19 salgınıyla birlikte, sağlıkçılarımızın çalışma şartları öngörülemez bir şekilde daha da ağırlaşmış oldu.     

    SAĞLIKÇILARIMIZA ALKIŞLA DEĞİL İKRAMİYE İLE TEŞEKKÜR EDELİM
“Hükümetimiz her fırsatta sağlık alanında devrimler yaptığını dile getirmektedir. Ancak ne yazık ki sağlık çalışanlarımızın ekonomik koşullarında yeterli bir iyileştirme yapmamıştır. Sağlık sistemini ayakta tutanların sağlık çalışanları olduğu da pandemi döneminde bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Vatandaşların sağlığını korumakla yükümlü olan sağlık çalışanlarımız, her türlü destek ve tedavi hizmetlerinde görev almışlardır.  Gece gündüz ayrımı yapmadan, izin kullanmadan salgının yayılmaması için büyük çaba sarf etmişlerdir.
Pandemi başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 300’ün üzerinde sağlık çalışanımız şehit olmuştur. Sağlık çalışanları için sadece alkışlama kampanyası ile yetinilmiştir. Oysa ki pandeminin en büyük yükünü gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız çekmektedir. Sağlık çalışanlarımız  “Bir insan, bir hayat” diyerek destan yazmışlardır.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İKİ MAAŞ TIP BAYRAMI İKRAMİYESİ
Yaşanan pandemi ile tepeden tırnağa bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Sağlık çalışanlarımızın ekonomik sorunlarına bir nebze çözüm üretilmesi amacıyla 14 Mart Tıp Bayramında iki maaş ikramiye verilmesine yönelik kanun teklifi verdim. Salgın nedeniyle görevlerini zorlu şartlar altında ifa eden değerli sağlık çalışanlarımız için verilen teklifimizin Yüce Meclisimizce destekleneceğine olan inancım ise tamdır. Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”