İtalya'nın Tamamı Kırmızı Bölge İlan Edildi!

İtalya Başbakanı Conte, kısıtlama bölgesinin tüm İtalya'yı kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı. Conte, Halka açık toplantıların tamamının yasaklandığını belirtirken, insanların acil durum ve iş haricinde evlerinden çıkmaması gerektiğini söyledi

İtalya'nın Tamamı Kırmızı Bölge İlan Edildi!

İtalya'nın kuzeyinde bir süredir uygulanan koronavirüsle mücadele kapsamındaki kırmızı bölge uygulamasının tüm İtalya'yı kapsayacağı bildirildi.

İtalya'da hükümet, daha önce kuzeyde bulunan Lombardiya bölgesi ve 14 şehirdeki insanlara daha az hareket etme ve evlerinden çıkmama çağrısında bulunmuştu.

Daha önce kırmızı bölge ilan edilen yerlerde insanların virüsün yayılmasının önüne geçilmemesi için evlerinden çıkmamaları çağrısında bulunulmuştu.

İtalya'da iki hafta önce patlak veren koronavirüs nedeniyle bilanço günden güne ağırlaşıyor. İtalya Sivil Savunma Müdürü Borelli, koronavirüse ilişkin son duruma dair yaptığı basın toplantısında, ülkede koronavirüs vaka sayısının 8 bine ulaştığını, düne göre 97 kişinin daha hayatını kaybettiğini söylemişti.

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 463'e ulaştı.