İşte Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

Sokağa çıkma yasakları geçtiğimiz hafta yeniden geldi. Vaka sayılarındaki korkutan artışın ardından yeniden başlayan yasaklarda ilk hafta geride kaldı. Peki hafta içi kimler için sokağa çıkma yasağı var?

İşte Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı?

Sokağa çıkma yasağı geçen hafta açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardındna düzenlediği ulusa sesleniş konuşmasında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının her gün geçerli olduğunu , sadece günün belirli saatlerinde dışarı çıkabileceklerine yer verilirken , tüm vatandaşlar için 81 şehirde hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağına yer verildi. Açıklamanın ardından kafalar oldukça karıştı.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta içinde Türkiye geneli bir yasak yok. Sadece 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı var.

65 YAŞ ÜSTÜ İLE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

65 yaşından büyük vatandaşlar ile 20 yaşından küçük gençler için her gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Uygulanan sokağa çıkma yasağında , aşağıdaki saatlerde dışarı çıkabilecek. İşte o gö

"65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır."

Özetle, hafta içi sokağa çıkma yasağı sadece 20 yaş altı ile 65 yaş üstüne uygulanacak. 20 yaş altı 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 65 yaş üstü vatandaşlar ise 10.00 ile 13.00 arasında sokağa çıkabilecek.

ERDOĞAN'DAN YASAK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada , vakaların azalmaması durumunda kısıtlamaların kapsamının genişletileceğini söyledi. Sizce kısıtlama kapsamı genişletilmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.