İstanbul'da Seçim İptali Başvurusu için Kritik Görüşme

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) , AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesine yönelik gerçekleştirdiği olağanüstü itirazı yarın saat 11.00'de görüşmeye devam edecek.

İstanbul'da Seçim İptali Başvurusu için Kritik Görüşme

Yüksek Seçim Kurulu'nun saat 14.00'te başlayan toplantısında, AK Parti ve MHP'nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına ilişki yaptığı itiraz görüşüldü. AK Parti YSK Temsilcisinin, YSK üyelerine partisinin iddialarıyla ilgili, 2.5 saatlik bir sunum yaptığı toplantıda, CHP ve HDP'den de temsilciler görüşlerini bildirdi.

Kurul itirazları görüşmeyi yarın saat 11.00'de görüşmeyi sürdürecek. AK Parti ve MHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlükler olduğu yönünde itirazlarda bulunmuş, Maltepe'deki sandıklar defalarca sayılmış, YSK bu sayımların ardından Başkan seçilen İmamoğlu'na mazbatasını vermişti.

AK Parti ve MHP ise seçimlerin yenilenmesi ve iptali için olağanüstü başvuru gerçekleştirmiş, YSK'ya 3 bavul belge ile gitmişti.