İstanbul Valisi'nden Kademeli Mesai Açıklaması! İstanbul'da Mesai Saatleri Değişiyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli mesai konusunda çalışmaların devam ettiğini, cuma günü vatandaşlara detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

İstanbul Valisi'nden Kademeli Mesai Açıklaması! İstanbul'da Mesai Saatleri Değişiyor

Koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü şehirlerden İstanbul'da yoğunluğun azalması için özel sektörü de içine alacağı öne sürülen bir mesai sistemine geçilmesine ilişkin çalışmalar olduğu biliniyordu. Bir çok ilde sadece kamu personelini ilgilendiren mesai düzenlemeleri hayata geçirilirken, İstanbul'da özel sektörü de içine alacak şekilde bir düzenleme yapılması bekleniyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cuma günü koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilecek kademeli mesai konusunda açıklama yapacaklarını söyledi. Vali Yerlikaya, maske ve mesafeyle ilgili de, "Maske ve mesafeyle ilgili artık yedinci ayın içerisindeyiz salgınla mücadelede. Artık bununla ilgili birbirimize 'bunu böyle yapmayalım' diye bu şekilde cümleler kurmamızın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Hele İstanbul'da. Bu kuralın pazarından, bütün duraklarda, toplu ulaşımın olduğu yerlerde, bu maske zorunluluğunu artık her yerde söylüyoruz. Gün geçtikçe de yüzde 90'ın üzerinde olduğunu tespit eden anketler var. Yüzde 101 olması lazım. Maalesef bütün önleyici tedbirlere rağmen, pozitif tabloyla karşı karşıya kaldıysa bir kardeşimiz; hastaneye yatıracak bir sonuç çıkmadıysa ki çoğu da böyle, orada evinde izolasyon tedbirleri uyguluyoruz. İzolasyon sürecine sadık kalan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Artık sadece idari ve adli işlem yapmakla kalmıyoruz. Geçen haftaki genelgeyle artık şunu yapıyoruz. İzolasyon koşullarına uymayan, bir de böyle izolasyon şartlarını sağlamayan maalesef vatandaşlarımız da var." dedi.