İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden 'Yemek' Tepkisi !

İstanbul Üniversitesi'nin aldığı "yemek" kararlarına tepki sürüyor. Öğrencilere bugün polis müdahalesi gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden 'Yemek' Tepkisi !

İstanbul Üniversitesi tarafından geçtiğimiz günlerde alınan kararla kahvaltı öğünü kaldırılmış, daha önce öğrencilere her öğün için uygulanan indirim ise tek öğüne çekilmişti.

Alınan karara sosyal medyadan da tepki gösteren öğrenciler bugün rektörlüğe tepkilerini düzenledikleri eylemle gösterdi. "Öğrencisi açken tok yatan rektör değildir" Öğrencilerin pankart ve sloganlarla protestosu sürerken polis müdahalesi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Günlerde Yeni Karar Açıklanmıştı!

30 Aralık'ta İstanbul Üniversitesi'nce yapılan açıklamada,  "2 Ocak 2020 Perşembe gününden itibaren tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir. 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren öğrencilerimizin indirimli yemek hakkı 1 öğünle devam edecektir. Gündüz öğrenim gören öğrencilerimiz,"Öğlen yemeklerinden" , akşam öğrenim gören öğrencilerimiz, "akşam yemeklerinden" öğrenci ücreti üzerinden faydalanabilecek" denilmişti. 

Resim

Kararı protesto eden öğrenciler sosyal medya hesaplarından binlerce mesaj yazmış ve önceki uygulamanın devam etmesi gerektiğini belirtmişti.