İstanbul Kapalıçarşı Yönetiminden Koronavirüs Açıklaması

İstanbul Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye'de görülen koronavirüsün Kapalıçarşı'da esnaflık yapan bir kişide çıktığına ilişkin iddialara yanıt verdi.

İstanbul Kapalıçarşı Yönetiminden Koronavirüs Açıklaması

Türkiye'deki koronavirüsün kapalıçarşı esnafında olduğuna yönelik sosyal medyada kısa sürede yayılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Kurtulmuş, "Sosyal medyada koronavirüsün görüldüğü iddia edilen kuyum dükkanının sahibi ve oğlu başka şikayetlerle gittikleri hastanede test yaptırmış ve koronavirüsle ilgili sonuçları negatif çıkmıştır. Daha sonra çalışanları da aynı testi yaptırmış ve o da negatif çıkmıştır. Bu konuyla ilgili raporlar elimizdedir ve basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. Bu kuyumcu 6 Mart'tan beri kapalı. Bu kişiler çarşı içinde başka dükkanları da olduğu için zaten zaman zaman dükkanlarını kapatıyor ve tatile gidiyor. Zaman zaman zaten kapattıkları biliniyor dükkanlarını." ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, söz konusu iddiaları ortaya atanlara ilişkin hukuki süreci başlatacaklarını vurgulayarak, günde 150 bin kişinin ziyaret ettiği kapalıçarşıya verilecek zararın ekonomiye verilecek zarar olduğunu vurgulayarak, "Belirttiğimiz gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Şu ana kadar söz konusu virüsle Kapalıçarşı'da karşılaşılmadı. Panik yapacak hiçbir durum yok. Ancak Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi bundan sora görülmeyeceği manasına gelmiyor." dedi. İl Sağlık Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olduklarını da hatırlatan Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı, akşamdan itibaren tüm çarşının dezenfekte edilmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.