İspanya'da Yeni Tip Koronavirüs Vakaları Bir Günde 5 Bin Arttı!

İspanya'da yeni tip koronavirüs pandemisinde son bir gün içerisinde vaka sayısı 5 bin artış göstererek 25 bine gelirken, ölü sayısının 324 arttığı ve 1326 olduğu bildirildi.

İspanya'da Yeni Tip Koronavirüs Vakaları Bir Günde 5 Bin Arttı!

İspanya Sağlık Bakanlığı , koronavirüs pandemisiyle ilgili ülke genelindeki verileri güncelledi. Ülkede dün 19 bin 980 olan vaka sayısı 24 saat içerisinde 24 bin 926'ya yükselirken, ölü sayısı 1002'den 1326'ya yükseldi. Yeni tip koronavirüsten en çok etkilenen Madrid'de ölü sayısının 804 olduğu, vaka sayısının ise 8 bin 921 olduğu öğrenildi.

Ülkede ambulansların yetersiz kalması nedeniyle kentteki belediye otobüsleri de koronavirüs hastası taşımaya başladı. Hastanelerdeki yetkililer, personelin virüse karşı korunması için sağlık malzemelerinin yetersizliğinden şikayet ediyor. İspanya İçişleri Bakanı Marlaska, koronavirüsün bulaştığı 157 emniyet mensubu ve jandarma olduğunu, iki jandarma personelinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Marlaska, OHAL nedeniyle 6 günde ülke genelinde 315 bin kişinin gözaltına alındığını, 30 binden fazla kişiye ise ceza kesildiğini duyurdu.