İsmail Koncuk: "Atanamayan Öğretmen Değil, Ataması Yapılmayan Öğretmenler"

İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmail Koncuk: "Atanamayan Öğretmen Değil, Ataması Yapılmayan Öğretmenler"

İsmail Koncuk: "Atanamayan Öğretmen Değil, Ataması Yapılmayan Öğretmenler"

İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM'de gündeme gelen öğretmen ataması meselesinde 'atanamayan öğretmen' ifadelerinin kullanıldığını, bu ifadenin kullanımının yanlış olduğunu belirten Koncuk şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle bir yanlış ifadeyi düzelteyim: "Atanamayan öğretmen" değil "ataması yapılmayan öğretmenler." Zaman zaman bazı milletvekillerimiz bu tabiri yanlış kullanıyorlar. "Ataması yapılmayan öğretmenler" çünkü bunlar atanabilecek her türlü şartı haiz öğretmenler, atanamamak gibi bir durum söz konusu değil. Şimdi, Sayın Maviş dedi ki: "Biz, diğer kurumlarda nasıl yapıyorsak bu okullarda derinlemesine denetimi yapacağız." Sayın Vekilim Halil Etyemez de alkışladı. Hâlbuki kendisi müfettiş kökenli bir milletvekilimizdir, yıllarca da birlikte sendikacılık yaptık. Millî Eğitim Bakanlığında şu anda 450 civarında Bakanlık müfettişi kaldı. Yani denetimi böyle, bu sayıyla yapabilmek mümkün değil ve diğer müfettişlerimizde soruşturma, denetleme yapma yetkisi kanunen ellerinde kaldı ve bir köşede atıl vaziyette duruyor.

Onun için bu müfettişlerimiz de atıl vaziyette duruyorlar. Gerçi bazı görevler veriliyor ama kanuna uygun değil, aykırı olarak veriliyor, Sayın Bakan Yardımcım da bunu teyit edecektir çünkü kanunda bunlara soruşturma görevi verilmeyeceği ifade ediliyor. Bir de 460 bin öğretmen ataması "tribünlere oynamak" olarak lanse edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002'de, muhalefet partisi genel başkanı olduğu dönemde "72 bin öğretmeni bunlar atamayı beceremedi." diye bir ifadesi var, "Biz iktidarımızda hepsini atayacağız." demişti. Kulakları çınlasın, 72 binden 460 bine çıktı ataması yapılmayan öğretmen sayısı. Demek ki popülizm o tarihte yapılmış. E, şimdi yapılana da "popülizm" demeyeceğiz. 460 bin öğretmeni atama iradesinin Türkiye Cumhuriyeti devletinde olduğuna inanıyorum yeter ki gençlerimize yönelik öncelikli projeler yapabilmektir.