İŞKUR Üzerinden İşbaşı Eğitim Programları Vasıtasıyla Personel Alımları Yapılacak

İŞKUR'un İşbaşı eğitim programı kapsamında çeşitli il ve ilçelerde istihdam edilmek üzere personel alımları yapılacak.

İŞKUR Üzerinden İşbaşı Eğitim Programları Vasıtasıyla Personel Alımları Yapılacak

Konfeksiyon işçisi, veteriner sağlık teknisyeni, muhasebe meslek elemanı, ambar/ depo görevlisi ,Halı onarıcı, Makine Mühendisi, Bahçe Bakım elemanı , Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi gibi unvanlarda gerçekleştirilecek İşbaşı eğitim programı alımlarına başvurular İŞKUR'un resmi sayfasından kabul ediliyor. İş arayanlar, ilgili resmi sayfaya girdikten sonra kendilerine uygun iş ilanlarını kontrol edip, şartlar ve diğer detayları görüntüleyebildikleri gibi yine aynı sayfadan işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor. An itibariyle , üzce Merkez, Manisa Demirci, Burdur Bucak, Kocaeli Başiskele, İstanbul Sultagazi , İstanbul Tuzla, İstanbul Başakşehir, Batman Merkez'de perrsonel alımı duyuruları bulunuyor. 

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları


Belirtilen şartları sağlayan vatandaşlar işbaşı eğitim programlarına katılabilmektedir.

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,


Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.


Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.


İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi


İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.


İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.


Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebilmektedir.


İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler


İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,
2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,
3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
5. Genel sağlık sigortası primi,
6. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.


Ayrıca İşbaşı eğitim programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası verilmektedir.