İş Kurmak İsteyen Gençlere 200 Bin TL Verilecek: Başvurular Başladı

İş kurmak isteyen gençlere iyi haber geldi. Yaşar Üniversitesi ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile hayata geçen program kapsamında gençlere 200 bin TL hibe desteğinin verileceği açıklandı.

İş Kurmak İsteyen Gençlere 200 Bin TL Verilecek: Başvurular Başladı

Fikrini getir 200 bin lira al.

Genç girişimcileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TÜBİTAK 1512 - BİGG Destekleme Programı ile genç girişimciler önemli bir kapı aralandı. Söz konusu program ile birlikte teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri olan genç girişimcilere, bu fikirlerini harekete geçirmek, iş hayatına atılmaları ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları için destek verilecek. Katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere  dönüşebilecek fikirler için gençlere 200 bin TL hibe desteği verileceği açıklandı.

Söz konusu program, Yaşar Üniversitesi ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile hayata geçti.  T-BİGGY, 2020 yeni çağrı dönemi kapsamında iş fikri olan genç girişimciler için duyuru yayımladı ve fikrini getiren, bu fikri kabul edilen gençlere 200 bin TL'lik hibe desteği sağlanacağına yer verildi.

SON BAŞVURU 4 ARALIK

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların 4 Aralık tarihine kadar devam edeceğine , söz konusu destekten faydalanmak isteyen genç girişimcilerin  başvurularını bu tarihe kadar yapması gerektiğine yer verildi. Programa başvuru yapan genç girişimcilerden iş fikri uygun bulunanlar, ön kuluçkaya alınarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirilecek ve nitelikli bir iş planı hazırlama ve bunları son değerlendirme için TÜBİTAK’a iletmesi için desteklemeler verilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu destek programına müracaat etmek isteyenlerden istenen mezuniyet şartı şu şekilde:

  • Herhangi bir lisans programından bir yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar,
  • Yüksek lisans öğrencileri
  • Doktora öğrencileri,
  • Mezuniyetinden en fazla 10 yıl geçmiş lisans, yüksek lisans, doktora mezunları.

Diğer gençlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA