Irak ve Suriye Şehitlerinin İsimleri ile Memleketleri Açıklandı

Son dakika haberi: MSB 2 şehit haberini verdi. Irak ve Suriye 'den gelen acı haberler sonrası , şehitlerimizin isimleri ve memleketleri de açıklandı.

Irak ve Suriye Şehitlerinin İsimleri ile Memleketleri Açıklandı

Son dakika: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2 açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2 askerimizin şehit olduğuna yer verildi. PYD'li teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşındaki Hataylı Uzman Çavuş Harun Çınar ve Bitlisli Pİyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt şehit oldu.

HATAY 'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye 'de devam eden Barış Pınarı Harekât Bölgesinde Tel Abyad kentinde PYD ’li teröristlerin düzenlediği hain havanlı saldırı sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Harun Çınar’ın Antakya ilçesi Açık Dere Mahallesi ’nde bulunan baba ocağına acı haber,  askeri heyet tarafından verildi.

Hikmet ve anne Emine Çınar çifti, evlatlarının şehadet haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Rahatsızlanan Çınar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Çınar’ın, baba evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da Çınar ailesine taziyeye geldi. Şehit Uzman Çavuş Harun Çınar’ın ne zaman defnedileceği konusunda henüz açıklama yapılmadı. 

BİTLİS 'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak 'ta devam eden Pençe3 Harekatı kapsamında teröristlerle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt şehit düştü. 

Şehidin acı haberi Bitlis 'e ulaştı. Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet ;Müdürü Yaman Ağırlar, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Müftüsü Faysal Geylanşi ve beraberindeki sağlık ekipleri ile birlikte verildi. 

8 Ağustos Mahallesindeki şehidin ailesinin evine giden Vali Çapatay ve beraberindekiler , baba Feyyaz Kurt ile anne Sevim Kurt 'a acı haberi verdi. Aile büyük acı yaşarken bölgedeki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. 

Şehidimizin evine Türk bayrakları asıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA