İnstagram'ın Beğenilen Özelliği Geri Geliyor

İnstagram'ın kota dostu olarak bilinen Lite uygulaması geri dönüyor. İnstagram Lite'ın boyutu 2 mb'tan daha düşük tutulacak.

İnstagram'ın Beğenilen Özelliği Geri Geliyor

Lite akıllı telefonlarda daha az yer tutacak ve daha az veri tüketimi sağlayacak.  Sosyal medya devi Facebook'un bünyesindeki İnstagram yeni versiyonu ile tekrar gündeme geldi. Sosyal medya devi Facebook'un geçmişte çıkardığı Facebook Lite sürümünü örnek alan İnstagram, Lite uygulamasını bir kez daha kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Daha önce yayınlanan Lite uygulamasına kıyasla birçok iyileştirme barındırdığı vurgulanan İnstagram Lite uygulamasının Hindistan'da test edilmeye başlandığı açıklandı. Düşük özelliklere sahip olan cihazlar için kullanıma açılan İnstagram Lite'ın boyutu 2 MB'tan daha düşük olacak. Başka bir deyişle Lite sürümü akıllı cihazlarda daha az yer tutacak ve daha az veri tüketimi sağlayacak. İnstagram'ın normal sürümlerinde yer alan Reels ve İGTV gibi özellikler ise Lite versiyonunda olmayacak. İnstagram Lite versiyonunda Hikayeler dahil olmak üzere diğer birçok özellik yer alacak.