"İnsanlık Ölmemiş" Dedirten Olay! Yerde Buldu, Değeri 70 Bin TL

Amasya'da yerde bir kese dolusu altın bulan Suna Aylak durumu hemen polise bildirdi. Geçtiğimiz günlerde bir ilde yerde bulduğu cüzdanı alarak cebine atan şahsın görüntüleri tepki çekmişti. Fakat bu sefer 'Helal olsun' dedirten bir olay meydana geldi.  

"İnsanlık Ölmemiş" Dedirten Olay! Yerde Buldu, Değeri 70 Bin TL

Elde edilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün bir marketin önünde fark etmeden üstüne bastığı kırmızı renkli keseyi alarak içindekileri çocukların doldurduğu taş sanan evli ve bir çocuk annesi Suna Aylak, ilgili keseyi açtığında altınlarla karşılaşınca paniğe kapılarak polisi aradı.

İnceleme başlatan Asayiş Şube ekipleri, altınların arasındaki yüzükte yazılı tarih ve 'Ünal' ismini görünce , kayıp eşya başvurusu yapan 40 yaşındaki Tekbir Kanar'a ulaşarak eşyalarının bulunduğunu bildirdi. Altınları teslim eden 61 yaşındaki Aylak, "İçini açıp baktığımda altınlarla karşılaştım. Oğlumla hemen polise haber verdik. Sahibinin bulunmasına çok sevindim" ifadelerini kullandı.

Eşinin bir yemek fabrikasında çalıştığını, kendisinin de yıllardır tekstil fabrikasında çalıştığını söyleyen Kanar, çantasından düşen altınlara yeniden kavuştuğu için çok mutluı olduğunu, tüp bebek tedavisiyle yeniden evlat sahibi olmak için para biriktirdiğini, bebeğinin kız olması halinde altınları bularak kendilerine ulaştıran Suna teyzenin ismini vereceğini söyledi. Kanar, "Düşürdüğümde çok üzüldüm. Polisler arayınca dünyalar benim oldu. Suna ablaya ve polislere çok teşekkür ediyorum. Kızım olursa Suna ablanın adını vereceğim" ifadelerini kullandı.