İlk Doz Aşıyı Olduktan Sonra Koronavirüse Yakalananlara Kötü Haber

Koronavirüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra virüsü kapanların ikinci doz aşı olmayacakları, 180 gün bekledikten sonra tekrar iki doz aşı şeklinde aşı olacakları bildirildi.

İlk Doz Aşıyı Olduktan Sonra Koronavirüse Yakalananlara Kötü Haber

Çin'den alınan Sinovac ile Almanya'dan alınan Pfizer aşısının uygulaması ülke genelinde devam ediyor. 10 Nisan itibvariyle koronavirüs aşısı uygulaması 19 milyona ulaşırken, 11 milyona yakın vatandaşın birinci doz, 8 milyon vatandaşın ise ikinci doz aşı uygulattığı öğrenildi. Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, koronavirüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra koronavirüse yakalananların süreci sil baştan yaşayacaklarını belirtti.

Basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hülür, "Eğer ilk aşıyı olduktan sonra pozitif tespit edildiyse, bakanlığımızın E-nabız üzerindeki sistemi, aşı için öncelikli grupta olunmadığı mesajını veriyor. Pozitif olanlara iyileşmenin olduğu 10 günden sonra 180 gün takvimi işletiyor. 180 günün sonunda tekrar aşı yapılabiliyor ve başa dönülüyor. Yani o kişi yeniden iki doz aşı olmak durumunda. Şu anda hakkı gelmiş 60 yaşında ama 1 ay önce pozitif olan bir kişiye de, aşı için öncelikli grupta olduğu ancak daha önce Covid-19 geçirdiği için aşı yapılamaz uyarısı geliyor." diye konuştu.