İletişim Başkanlığı'ndan 'Dolandırıcılık Uyarısı' : Bu Tuzağa Düşmeyin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarıları art arda geldi. CİMER adı ve logosu kullanılarak sahte siteler aracılığıyla kart iade başvurusu adı altında dolandırıcılık yapıldığına yer verilen uyarıda, vatandaşların bu konuda tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

İletişim Başkanlığı'ndan 'Dolandırıcılık Uyarısı' : Bu Tuzağa Düşmeyin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin adı ve logosu kullanılarak sahte site ile kredi aidatı iadce başvurusu adı altında dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekilen İletişim Başkanlığı uyarısında, İletişim Başkanlığı ve CİMER'in vatandaşlardan kesinlikle kredi kartı bilgisi talep etmediği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca yapılan resmi bilgilendirmede şu ifadeler görüldü: 

Son günlerde CİMER adı ve logosu kullanılarak hazırlanan sahte siteler aracılığıyla 'son 13 yıla dönük kart aidatı iade başvurusu' görünümü altında kredi kartı bilgileri talep edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlenmiştir. Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Söz konusu sitelere erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir.

Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.