İdlib Şehitleriyle İlgili Neden Hatay Valisi Açıklama Yaptı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarının gündemdeki meselelere dair sorularını yanıtladı.

İdlib Şehitleriyle İlgili Neden Hatay Valisi Açıklama Yaptı?

Geçtiğimiz gün İdlib'deki kahpece saldırıya ilişkin gece saatlerinde sadece Hatay Valisi'nin kamuoyunu bilgilendirmesine yönelik başlayan tartışmalara değinen AK Parti Sözcüsü, İletişim Başkanlığı'nın da gerekli bilgilendirmeleri yaptığını, Valinin ise bulunduğu İl sınırları içerisindeki en yetkili kişi olduğunu söyledi. Hain saldırının yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sabaha kadar kesintisiz mesai yaptığını, o gece sürekli değerendirmelerin yapıldığı, kimsenin uyumadığı bir gece olduğunu söyleyen Çelik, "O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir." diye konuştu. 

Ömer Çelik'in konuya dair açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: Hatay Valisi de devletin bir yetkilisi. Hükümetin görevlendirdiği o ildeki en üst düzey yetkili. Açıklama yapması son derece normal. Şunu unutmamak gerekir ki sadece Hatay Valisi açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanlığı makamı adına iletişim başkanlığı da açıklama yaptı. Merkezden Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı kendisine verilen görev çerçevesinde bunu gerçekleştirdi. Biz de geç saatlerde parti adına açıklama yaptık. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir mesai içerisinde olduğunu devlet sorumluluğu içinde olanlar son derece yakından bilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız o gece sabaha kadar kesintisiz mesai yapmıştır. O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir. Olayın başladığı andan sabahın ilk ışıklarına kadar ilgili kurumlara son talimat vermiştir