İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: 25 Bin 372 Kişiye Ceza Yazıldı

İçişleri Bakanlığı 8-15 Mart tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal eden 25 bin 372 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı.  

İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: 25 Bin 372 Kişiye Ceza Yazıldı

İçişleri Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede kontrollü normalleşme sürecinde olunduğu, bu dönemde illerin vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde risk gruplarına ayrıldığı, tedbirlerin bu seviye gruplarına göre belirlendiği hatırlatıldı.

Yeni süreçte ülke genelinde hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının 21.00-05.00 saatleri arasında sürdüğü, hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarının , hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayarak Pazartesi 05.00'e kadar sürecek şekilde uygulandığı belirtildi. Bu çerçevede 8-15 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan 25 bin 372 kişi hakkında adli ya da idari işlem uygulandığına dikkat çekilen İçişleri Bakanlığı açıklamasında kurallara uyan vatandaşlara teşekkür edildi.

Bakanlık açıklamasında, "Salgınla mücadelemiz sona erip, tam normalleşme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer kurallara uymayı sürdürmeliyiz. Aziz milletimize bu süreçte göstermiş olduğu sabır, fedakarlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz." denildi.