İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: 831 Hesapla İlgili Adli İşlem Başlatıldı

Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, ilgili çalışmalar kapsamında 831 hesapla ilgili adli işlemin başlatıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: 831 Hesapla İlgili Adli İşlem Başlatıldı

İçişleri Bakanlığı 2018-2019'un ilk yarısında sosyal medya üzerinden 'Hareket, Tehdit, Şiddet' içerikli paylaşımlarda bulunan 831 hesapla ilgili adli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamaya göre, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar bünyesinde Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ve EGM Güvenlik Dairesi Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla sosyal medya üzerinden hakaret, tehdit ve şiddet içerikli paylaşımlar yapan 831 hesapla ilgili adli işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, "2018-2019 sezonu ilk yarısında; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet eden, hakaret, tehdit ve şiddet içerikli paylaşımlarda bulunan 831 hesap ile ilgili olarak gerekli adli işlemler başlatıldı. Sosyal medyada suç işlenmesine kesinlikle müsade edilmeyip yasal çerçevede mücadele kararlılıkla sürdürülecektir." denildi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA