İçişleri Bakanlığı Bilançoyu Açıkladı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Son dakika haberi: Ülke genelinde bayram tatilinin ilk iki gününde feci kaza meydana geldi. Kazalarda şimdiye kadar 24 kişi yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanlığı Bilançoyu Açıkladı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Tatilin ikinci gününün de bilançsu ağır oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında,  9-10 Ağustos 2019 Cuma ile Cumartesi  günlerinde meydana gelen trafik kazalarında toplamda 24 kişinin hayatını kaybettiğine yer verildi. Öte yandan daha önce sık şekilde kaza meydana gelen , bu bayram ciddi önlemler alınan18 ildeki 20 kaza kara noktasında su ana kadar ciddi bir kaza meydana gelmediği bildirildi. 

GÖREV YAPAN PERSONELLER

Kurban Bayramı süresince trafiğin yoğun şekilde olacağı bazı merkezler başta olmak üzere ülke genelindeki hemen hemen tüm güzergahlarda toplamda 116 bin 236 trafik personeli, otobüslerde yolcu olarak denetim yapmak üzere görevlendirilen 560 personel, tedbirleri gözden geçirmek ve yerinde denetlemek için görevlendirilen 56 polis başmüfettişi-jandarma müfettişi ile 24 saat esasına göre trafik tedbirleri alındı ve çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

HATALI SÜRÜCÜYE KIRMIZI DÜDÜK

Çocuklu ailelerin, çocuklarının yaptırım etkisi de kullanıldı ve farkındalık oluşturmak için "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" ve "Hayatı Korumak İçin Kemerin Ses Getirsin" kampanyaları ile tedbirler desteklendi.

24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Kurban Bayramı öncesi bayram trafiğinin ilk iki günü olan cuma ve cumartesi günlerinde meydana gelen feci trafik kazalarında toplamda 24 kişi hayatını kaybettiği aktarıldı.

EN ÇOK KAZA OLAN 20 YERDE ÖLÜMLÜ KAZA YOK

Önceki yıllarda fazlaca kazanın meydana geldiği farklı şehirlerdeki 20 noktada arttırılan güvenlik önlemleri , bu bölgelerde ölümlü trafik kazası yaşanmamasını sağladı.

Vatandaşların bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi ve can kayıplarının yaşanmaması için trafik tedbirlerinin yanında vatandaşların bazı uyarıları dikkate alması gerekiyor.

Seyahat planlamasının, nerede mola verileceği ve trafik yoğunluğunun artacağı tarihler gözetilerek yapılması önem taşıyor.

Kazaların en çok, varıs yerine yakın mesafelerde meydana geldigi dikkate alınarak, bu noktalara yaklasıldıgında yorgun ve uykusuz arac kullanılmaması, iki saatte bir 10 dakika mola verilmesi, asırı hız yapılmaması, takip mesafesine uyulması, yol kenarlarında ve tesis girislerinde park veya duraklama yapılmaması gibi kurallara titizlik gösterilmesi gerekiyor.

Yolcuların, otobüsler dahil araca bindikleri andan itibaren emniyet kemeri takmaları, "Kırmızı Duduk" ve "Emniyet Kemerin Ses Getirsin" kampanyası cercevesinde asırı hız, emniyet kemeri, cep telefonu kullanmama ve yayaya yol verme konularında cocukların uyarılarını dikkate almaları öneriliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA