İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PAEM 5. Mezuniyet Töreninde Konuşuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PAEM 5. Dönem Mezuniyet Töreninde konuşuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PAEM 5. Mezuniyet Töreninde Konuşuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Kıymetli hanımefendiler, saygıdeğer beyefendiler, kıymetli arkadaşlarım. Sabahın erken saatlerinde ülkemizin huzur ve güvenliğinin hangi aşamada olduğunu değerlendirdiğimiz güvenlik toplantısından sonra buraya gelmeden hemen önce Çankaya'da bir ilköğretim okulunda yaya öncelikli trafik konulu bir farklındalık eğitimine katıldık. Güzelliklerine doyamayacağınız, neşeleriyle, enerjileriyle, yüzlerindeki o ışıltıyla o pırıl pırıl çocuklar hem huzur, hem umut, hem heyecan verdi. Hem de sorumluluğumuzu tekrar tekrar hatırlattı. Bu görevlilerin sorumluluğu sıralı amirlerinize sadece değildir, bizatihi Cenab-ı Allah'a ve o küçük çocuklara sorumlusunuz. Bugün hakkı, inancını, medeniyetini, maneviyatını savunan, savaştan kaçan mazlumlara umut olan bu milletin sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır.

Küresel terör örgütleriyle, bölücü terör örgütü PKK ile mücadele eden şehitler veren bu milletin ayakta kalması, şehirlerin asayişi, huzuru, sizleirn sorumluluğundadır. O çocuklara, onlara aldığımızdan daha güzel bir ülke bırakmak, trafikte güvenle yolculuk etmeleri, her köşesi huzurla dolu bir ülke teslim etmek sizlerin sorumluluğundadır. Bu ülke zor bir ülkedir. Topraklarında herkesin farklı bir hesabı olan, medeniyeti, değerleri, birlikteliği, gelecek heyecanı, büyümesi, zenginleşmesi, kıskanılan bir ülkedir. İçeriden dışarıdan hasımları fazla olan bir ülkedir. Bizim 15 Temmuz'da yaşadıklarımızı dünyada yaşayan başka ülke yoktur. Gezi olaylarından beri hepimiz görüyor ve biliyoruz ki, Türkiye'nin güvenliği, zenginliği , birliği, geleceği ve bekası ,

Türkiye'nin istikrarı saldırı altındadır. Ekonomimiz, demokrasimiz 10 yıldır saldırı altındadır. Allah'a çok şükür bu millet sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle bu saldırıların hepsini savuşturmuş hem ayakta kalmış, hem de güçle beraber yarına ait ayakta kalmayı başarabilmiştir. Terörle mücadelede içeride PKK'yı kımıldamayamaz hale getirdik. Silahlı eleman sayısını 300'ün altına indirdik. Bir zamanlar 5 bin kişinin katıldığı PKK'ya geçen yıl sadece 33 kişi katıldı. Yılbaşından bu yana  157 pkklı terörist etkisiz hale getirildi. Geçen yıl bu sayı 865'di. Evlatlarımız kar, kış , engel tanımadan operasyonlara devam ediyor. Bugün sevgili Eren'imizin adını verdiğimiz operasyonumuzu, kar, kış , soğuk demeden sürdürüyoruz. 

15 Temmuz'dan sonra Türkiye hemen hemen her meselede güvenlik başlıklarında sahada önemli operasyonlar gerçekleştirmektedir. 

Uyuşturucu ile mücadelede bir yandan torbacılık peşinden koşarken, geçen yıl 23 bin kişiyi, yılbaşından bu yana 5 bin 741 kişinin tutuklanması sağlanmıştır. 

Resim

En iyi narkotik polisi anne kampanyasıyla bu işin kullanılmasının önüne geçilmeye çalışılmış, halen devam etmektedir. 

15 Temmuz sonrasında, Terörle mücadele birimlerimizden istihbaratımıza, asayişten siber güvenliğe kadar çok ciddi yenilenme olmuştur.

15 Temmuz sonrasında emniyet teşkilatımıza toplam 124 bin 327 personel temin edilmiştir. Bu sayı bugün 310 bin 919 olan emniyet personelimizin yüzde 40'ıdır. Bu yenilenmenin önemli bir göstergesi şudur ki, emniyet hizmetleri personelimizin yüzde 92'i üniversite personelidir. 

Dünyada sadece 3 ülkede bulunan ve kısa adı SATEM olan sanal taktik eğitim merkezini hayata geçirdik.

Yakın zamanda yakın alan çalışma eğitim similatörünü devreye almaya planlıyoruz. Bilgi işlem başkanlığınca yapılan bu similatörle, gerçek mermi ve gerçek silahlarla personelimizi eğitme gayretindeyiz.

Emniyet teşkilatımızın araç kapasitesini İHA'larla , SİHA'larla, geçen günlerde emniyet teşkilatımıza kazandırdığımız yerli ve milli ATAK helikopteri ile güçlendirdik.

Emniyet teşkilatımızın bunlarla donanmasını sağlayan ve başlayacağınız görevi dünyanın en teknolojik kurumu haline getirmek için gerek talimat, gerek destekleriyle, şu anda emniyet teşkilatımızın büyük dönüşümünü sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şükranlarımızı sunuyorum. Ne zaman bir projemiz için kapısını çalsak Allah razı olsun daha fazlasıyla geri döndü. Her konuda desteklerini gördük. Allah razı olsun. 

Yenilenmenin bir parçası olarak 191'i kadın olmak üzere 12 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1837 Komiser yardımcısı teşkilatımızın saflarına katılacaktır. Bugün protokol sıralarında oturan daire başkanlarımız, amirlerimiz, onlar da böyle mezuniyet törenleriyle aynı heyecanla bu mesleğe atıldılar. Elbetteki gün gelecek bu yeni mezunlarımızdan da bu protokol sıralarına oturanlar olacak inşallah. Hepiniz , dünde bugün de yarın da 176 yıldır olduğu gibi aynı sorumluluğu yerine getireceksiniz.

Arkadaşlarım bilirler, her toplantıda onlardan bir şey istirham ederim;  Tecrübeleriniz çoktur, darbe gördünüz, kalkışmalar, krizler gördünüz, saldırılar, ihanetler , terörle mücadeleyi gördünüz, belki sizden sonra gelecek nesillerimiz hepsini bir arada görmeyecek. Tecrübelerinizi mutlaka yeni mezun arkadaşlarımıza, şu anda mesleğe başlayan arkadaşlarımıza yansıtmak, bu memleketin bir insanı olmanın, bu mesleğe olan sadakatinizin görevidir.