İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: Ölü Sayısı 35'e Yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ Sivrice merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: Ölü Sayısı 35'e Yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ Sivrice merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu şunları kaydetti:

Şu ana kadar 31 vatandaşımız Elazığ'da hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız Malatya'da hayatını kaybetti. Toplam 35 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yine , bu saate kadar göçük altından toplam 45 kişiyi , 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. 4 büyüklüğünün üzerinde 20 adet artçı deprem meydana geldi. Toplam 628 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremlerin devam ettiğini söylemek istiyorum. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki son vatandaşımızı da enkazın altından çıkarttığımız bilgisini verdiler. Şu anda arama kurtarma çalışmaları bitti tarama çalışmaları sürüyor. Sürsürü Mahallesi'ndeki 6 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.

Bizim ümidimiz var , İnşallah 6 vatandaşımıza sağ sağlim ulaşmayı temenni ediyoruz. Arama-Kurtarma çalışmaları bittikten sonra , şimdiden itibaren barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma, yiyecek çalışmalarını süratle devam ettiriyoruz. Bölgeye şu ana kadar 10 bin çadır sevk ettik, 6 bin 500 çadırın kurulumunu sağladık. Çadırların içerisine ısıtıcıları da gönderiyoruz.  Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza seslenmek isterim, artçılar sürüyor, barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Misafirhanelerimiz, spor salonlarımız açık. Mahallelerde merkezlerde çadır kurmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Kışın gecelerin çok soğuk olduğunu biliyoruz. Çadır sevkiyatımız sürüyor. Çünkü bu artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın endişe duyması normaldir.