İçişleri Açıkladı: Sokağa Çıkma Yasağı Yok

İçişleri Bakanlığı 'ndan sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu anda sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığına yer verildi.

İçişleri Açıkladı: Sokağa Çıkma Yasağı Yok

İçişleri Bakanlığı 'ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcülüğü görevi yapan İsmail Çataklı , haftalık durum değerlendirmesi toplantısı düzenledi . Düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı olarak son günflerde düzenlenen operasyonlara, yapılan denetimlere ve işlere değinen Çataklı, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SORUSU

Basın mensuplarından gelen "Korona nedeniyle sokağa çıkma yasağı gelecek mi?" sorusuna yanıt veren Çataklı, şimdi böyle bir durum söz konusu olmadığını söyledi. Çataklı açıklamasında , "Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulu değerlendirme yapıyor, bir tavsiyede bulunuyor. Sağlık Bakanlığımız değerlendirdikten sonra İçişleri Bakanlığına iletiliyor. O çerçevede tedbirler geliştiriliyor.

Canlı, dinamik bir sürecin yürütüldüğüne, belirli tedbirlerin de alındığına işaret eden Çataklı, "Sokağa çıkma ve benzeri ile ilgili şu anda elimizde alınmış bir karar yok, şu anda elimizde bir değerlendirme de yok. İlerleyen bir süreç, inşallah bu aşamaya gelmeyiz. Bilim Kurulu üzerinden yapılan değerlendirmelerle ilgili tedbirler ancak geliştirilebilir. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil.

Bizim genel olarak aldığımız tedbirler vardı. Valiliklerin aldığı tedbirler var. Hepimizin el birliğiyle üstesinden geleceğimiz bir süreç, oraya insanları davet ederken oraya gelenler dahil, kendilerinin bir risk altında olduklarını, başkalarını, eşimizi, dostumuzu, en çok insanları da risk altına attığımız gerçeğini de göz ardı etmemek lazım. Bu kapsamda tedbirleri geliştiriyoruz, tedbirler de artıyor. Gün sonunda ortaya çıkan görüntüleri kabul etmemiz mümkün değil.

Bütün güvenlik birimlerimiz bu kapsamda bir çabanın içindeler. İllerimizde bu kapsamda yeni tedbirler de geliştiriyorlar. Milletimizin de bu husustaki hassasiyetinde fayda var." dedi.

BAKAN KOCA : GÜNDEMİMİZDE YOK

Geçtiğimiz gün bilim kurulu sonrası açıklamada bulunan Bakan Koca da sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söylemişti.