Hollanda'da Koronavirüs Kısıtlamaları 20 Nisan'a Kadar Sürecek

Hollanda hükümeti, yeni tip koronavirüs salgınıytla mücadele tedbirleri çerçevesinde ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamalarının 20 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Hollanda'da Koronavirüs Kısıtlamaları 20 Nisan'a Kadar Sürecek

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasının 20 Nisan'a kadar uzadığı duyuruldu. Geçici hükümetin başbakanı Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ile yaptığı ortak basın açıklamasında, zorunlu olmadıkça mayısa kadar yurt dışı seyahatlerinin yapılmaması tavsiyesinde bulunurken, sokağa çıkma kısıtlamalarının da 20 Nisan'a kadar uzadığını belirtti.

Bu çerçevede ülke genelindeki 21.00-04.30 saatlerinde kısıtlamalar devam edecek. 15 Aralık'ta ilk kez yürürlüğe giren sıkılaştırılmış tedbirlere göre, temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın gibi yerler dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapatılmış, sadece internet üzerinden sipariş edilen ürünler kapıda teslim edilmeye başlanmıştı.

Uzmanlar, günlük vaka sayılarının giderek arttığı ülkede üçüncü dalganın sürdüğünü bildirmişti.