Hilal Kaplan Kimdir , Nerelidir?

Beyaz Saray 'daki basın toplantısında Hilal Kaplan konuşuldu. Peki Hilal Kaplan kimdir? Nerelidir? Hangi okulda okudu? İşte detaylar.

Hilal Kaplan Kimdir , Nerelidir?

Hilal Kaplan Kimdir , Nerelidir? 

Dün akşam Beyaz Saray 'da düzenlenen toplantıda Trump, Türkiye'den 'sadece dost canlısı' basın mensuplarından soru alınacağını söyledi. Trump, "Sadece dost canlısı gazeteciler, onlardan çok fazla yok zaten" dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan , Sabah Gazetesi Muhabiri Hilal Kaplan 'a söz verdi.  

Kaplan'ın kendisine yönelttiği sorunun ardından bir soru da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormasını isteyen Trump, Kaplan'ın duraklamasının ardından "Haber yaptığınıza emin misiniz? O soruyla Türkiye için çalışmıyor musunuz?" dedi. Bu sözler sonrası Erdoğan ile Trump gülüştü.

Kaplan Trump 'a ''YPG’nin liderini Mazlum Kobani kod adlı bir kişiyi Beyaz Saray’a davet ettiniz. Bugün size verilen bilgilerde görebileceğiniz gibi Türkiye’de 17 tane terörist saldırının sorumlusu kendisi. 116 asker ve sivilin ölümüne sebep olan kişi. Hala Beyaz Saray’a davet etmeyi düşünüyor musunuz?''  sorusunu sordu. Trump soruyu yanıtlamadı. 

HİLAL KAPLAN KİMDİR?

1982 doğumlu olan Kaplan, ilkokulu tamamlamasının ardındna Anadolu Lisesini bitirdi ve Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü burslu olarak kazandı.

Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 'nde Yüksek Lisans yapan Kaplan, eğitimine devam ederken birçok sivil toplum kuruluşunda aktif şekilde görevler aldı. 

2008 senesinde üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması tartışmaları sonrası  "Biz henüz özgür olmadık" bir netşb yayınladı.

Öte yandan Hilal Kaplan 'ın Yüksek Lisans Tezi "Türkiye'nin Ölmeyen Babası" ismiyle kitap olarak Timaş Yayınları tarafındna basıldı. .

Hilal Kaplan evli ve iki çocuk annesidir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA