Her Şeyi İtiraf Etti : KPSS'den Sonra Torpil Aramaya Başladık

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma çerçevesinde yakalanarak tutuklanan eski Araklı Kaymakamı İbrahim Şivgan'ın yargılanmasına Samsun'da devam edildi.

Her Şeyi İtiraf Etti : KPSS'den Sonra Torpil Aramaya Başladık

Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında emniyetteki ifadelerini kabul etmeyen Şivgan, etkin pişmanlık hükmünden faydalanmak istediğini söyledi.

EMNİYETTEKİ İFADESİNİ KABUL ETMEDİ

FETÖ'ye yönelik soruşturma çerçevesinde örgütle bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle yakalanarak gözaltına alınan ve tutuklanan eski Araklı Kaymakamı Halil Şivgan'ın yargılandığı davaya ilişkin bilgiler haber merkezlerine ulaşmaya başladı. Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu Şivgan ile avukatı katıldı. Şivgan, savunmasında, 22 Mayıs 2018 tarihinde gözaltına alındığını ve Samsun'a getirildiğini , emniyetteki ifadesini kabul etmediğini vurguladı.

Daha önce verdiği ifadeleri kabul etmeyen şahıs, Bylock kullanmadığını ve FETÖ ile ilgisi olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Şivgan'ın savunmasının ardından duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

İDDİANAMEDE NELER YER ALIYORDU?

Şivgan'ın emniyette verdiği ifadede etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirttiği, sanığın kaymakamlık sınavına hazırlanma çalışma evleri ve kaymakamlık mesleğine girdikten sonra örgüt içinde bulunmasına ilişkin detaylar iddianamede yer alıyordu.

PARASIZ KALDIĞI İÇİN FETÖ EVLERİNE GİTMİŞ

İddianamede o dönem Ankara'ya giderek Kaymakamlık Sınavına başvuru yaptığını söyleyen Şivgan, parası olmadığı için FETÖ mensubu olduğu belirtilen Yasin isimli birisiyle görüştüğünü anlattı. Şivgan, "Kendisine zor durumda olduğumu, bir liramın bile kalmadığını, bir an evvel işe başlamam gerektiğimi söyledim. Bana, 'Seni iyi araştırdım, sen daha güzel bir pozisyon kazanabilirsin. Sana masraf ettirmeyeceğim, bir yere yerleştireceğim' dedi. Beni bir eve götürdü.Bu ev özellikle iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmuş öğrencilerin ders çalışması için oluşturulan bir evdi.

SINAVDAN SONRA TORPİL ARAMAYA BAŞLAMIŞ

2006 yılında KPSS'ye girdim. İlk etapta Sayıştay birinci yazılı sınav ve kaymakamlık sınavını kazandım. 2006 yılı kasım ayı ortalarında kaymakamlık mülakatına çağrıldım. Bunun üzerine referans aramaya başladım. Babam örgütle alakası olmayan H.K'ye ismimi verdi. Kaymakam olma sürecinde yoğun olarak derslere çalışmam ve H.K'nin etkisi olduğunu zannediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - SAMSUN