HDP Binası Önünde Eylem Yapan Aile Sayısı 13 Oldu: Evlatlarımızı Verin

Çocukları dağa kaçırılan ve PKK tarafından zorla alıkonulan ailelerin HDP binası önünde eylemleri devam ediyor. Eylemin 5' inci gününde oturma eylemine başlayan acılı aile sayısı 13 oldu.

HDP Binası Önünde Eylem Yapan Aile Sayısı 13 Oldu: Evlatlarımızı Verin

HDP Binası önünde evlat nöbeti.

Diyarbakır 'da HDP İl binası önünde  aileler , dağa kaçırılan evlatları için oturma eylemlerine devam ediyor.

Eylemlerde bugün 5. gün ve eyleme katılan toplam aile sayısı 13 oldu. Bugün oğulları 4 yıl önce Ağrı 'nın Eleşkirt ilçesinde kaybolan 16 yaşındaki Vahit Çur 'un annesi Necla Çur ve babası Bedirhan Çur 'da oturma eylemine katıldı.

Anne Necla Çur, kaçırılan evlatlarının kendilerine geri getirilmesini istedi.  Anne Necla Çur yaptığı açıklamada "Ben buraya kadar geldim, oğlumu almadan bir yere gidemem. Dağa gittim oğlumu gördüm, çocuğumu vermediler. Oğlumun kafasını yıkamışlar, ilaç vermişler. Diyorlar sen gidersen, devlet annene, babana işkence eder. Kardeşine işkence eder, korkutuyorlar çocuğu. Yalan söylüyorlar. Çocukları korkutup eve gelmelerini engelliyorlar" ifadelerini kullandı.

BÖLÜCÜ HAİNLER 'ARTIK OĞLUNUZU BİR DAHA GÖRMEYE GELMEYİN' DEMİŞ

Baba Bedirhan Çur açıklamasında, oğullarını görmeye gittiklerini, ancak bölücü hainlerin kendilerine 'artık oğlunuzu bir daha görmeye gelmeyin' dediklerini söyledi. Kafalarına silah dayandığını söyleyen Baba Çur şu ifadeleri kullandı:

"Kafamıza silah dayadılar. Oğlum gelmek istedi vermediler. Ben fakirim, perişanım. Bakın ben yaşlıyım. Hak mıdır, Müslüman çocuğunu alıp silah vermek, kasına silah dayamak. Müslümanlık böyle midir. Devletinizi bırakmayın. Oğlum kaç gel. Devletine teslim ol. Devletimiz bambaşkadır babam. Onlardan hayır gelmez. 15- 16 yaşındaydı. Kaçırıldığında çobandı."

16 YAŞINDAKİ AZİZ DEMİR 'DE BÖLÜCÜ HAİNLERİN ELİNDE

Oğlu , bundan 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 16 yaşındaki Aziz Demir 'in annesi Güzide Demir de bölgeye geldi ve oturma eylemine katıldı. Anne Güzide Demir en son 1 yıl önce oğluyla görüştüğünü ve bacaklarından yaralandığını söyledi. Anne Demir açıklamasında, "Telefon çaldı, ben hep yanmışım dedi. Diyor gelin beni götürün. Biz gittik kimse bizi bırakmadı. Kandırılıp götürüldü. Bu acıları çektik. Gittik Suriye kapısında yattık. Kimse bizi bırakmadı. Her günümüz bize ölümdür. 4 sene oldu gitti. Şimdi 20 yaşındadır" dedi.

Ailelerin HDP binası önündeki umutlu bekleyişleri devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA