Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Cumhuriyet Tarihinin Rekoru Kırıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'da enflasyonun hedeflenen yüzde 12'nin daha altında kapatıldığını, 2020 yılında da enflasyonla mücadelenin ana gündem olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Cumhuriyet Tarihinin Rekoru Kırıldı

2020 yılında, ürün ve hizmet piyasalarında rekabetin daha da iyileştirilerek, üretimin güçlendirilerek enflasyonun tek hanelere kavuşturulacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamalarına sosyal medyadan tepki de destek de geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına ve 2020 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Albayrak twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : "Enflasyonda 2019’u hedeflediğimiz yüzde 12 seviyesinin altında kapattık. 2020’de de enflasyonla mücadele ana gündemlerimizden biri olacak. İnşallah, ürün ve hizmet piyasalarında rekabeti daha da iyileştirerek, üretimi güçlendirerek enflasyonu tek hanelerde istikrara kavuşturacağız. 2019’da ihracatımız yüzde 2,04 artışla 180,5 milyar dolar oldu ve Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Emeği geçenleri kutluyorum. İhracata ve katma değerli üretime dayalı büyüme için kaynaklarımızı özellikle bu alanlarda değerlendirmeye ve üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz."