Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Beklentilerin Ötesinde Bir Performansla 2019'u Kapattık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Sivas'ta katıldığı bir toplantıda Haine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları ve 2020 yılı beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Beklentilerin Ötesinde Bir Performansla 2019'u Kapattık

Çiftçilerin kredi sorununa yapılandırmayla çözüm üretileceğini söyleyen Albayrak, 2020 yılında tek haneli enflasyon ve faizle büyümenin daha da artacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı şunları kaydetti: 

Doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tüm tarımsal faaliyeti devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimiz Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredilerin tümü için önemli bir müjde yüzde 9 faiz oranıyla 5 yıla kadar yeniden vadelendirebilecekler artık. Beklentilerin ötesinde bir performansla 2019 yılını kapattı. 2019 yılının üçüncü çeyreğinde yakalanan yıllık yüzde 1'lik büyüme sonrası 4. çeyrekte de yüzde 5'i yakalıyoruz. Yılı pozitif büyümeyle geride bırakacağız. 2020 yılı hem enflasyonda hem faizlerde kalıcı tek haneleri daha güçlü gördüğümüz, çünkü faiz ne kadar düşerse yatırım ortamı, iklimi, istihdam ve ekonomik büyüme o kadar büyüyecek.