Hastanede Kumar İddiaları Sonrası Soruşturma: 5 Personel Açığa Alındı

Eskişehir'de bir kamu hastanesinde aralarında doktor, sağlık memuru , temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisinin bulunduğu bazı kişilerin acil servis ofis odasında iskambille kumar oynadığını iddia eden görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından soruşturma başlatıldığı, haklarında soruşturma başlatılan 14 kişiden 5'inin açığa alındığı öğrenildi.

Hastanede Kumar İddiaları Sonrası Soruşturma: 5 Personel Açığa Alındı

Eskişehir Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü iddialara ilişkin geçtiğimiz cuma günü soruşturma başlattı.

Olaya dair hastanede görevli bir temizlik personelinin ifadesinin alındığı, acil servis odasında iskambil oyunları oynandığı duyumları alındığı belirtilerek personelden bildiklerini anlatması istendi. Personelin ifadesinde, "Acil serviste temizlik personeli olarak görev yapıyorum. 12 saatlik vardiyalarda çalışıyorum.

Acil serviste tüm personelin ortak olarak kullandığı ofis odasında gece nöbetlerinde hiç hasta olmayan geç saatlerde dinlenme molasında olan arkadaşların uyumadan zaman geçirmek için iskambil ya da zeka oyunları gibi oyunlar oynarlar. Ben hiçbir iskambil oyunu bilmediğim için bu oyunlara katılmam" dediği kaydedildi. Hastane personeli 14 kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmasının ardından, görüntülerde iskambil oynayan 5 kişinin açığa alındığı kaydedildi.