Harekat Bölgesinden Kahreden Haber: Şehidimizin Adı ve Memleketi Açıklandı

Barış Pınarı Harekatı bölgesinden kahreden haber geldi. Bölgede meydana gelen patlamada 1 askerimiz şehit olurken 6 askerimiz yaralandı. Şehidimizin adı ve memleketi açıklandı.

Harekat Bölgesinden Kahreden Haber: Şehidimizin Adı ve Memleketi Açıklandı

Son dakika: Barış Pınarı Harekatı bölgesinde patlama oldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bölücü hainlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettiği, patlama sonucu 1 kahraman askerimizin şehit olduğu 6 askerimizin yaralandığı bildirildi. 

Yaralı askerlerimizin ilk müdahaleleri sonrası hastaneye kaldırıldığı bildirilirken şehidimizin adı ve memleketi açıklandı. MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." 

ŞEHİDİMİZİN ADI VE MEMLEKETİ

Harekat bölgesindeki patlama sonucu şehit olan Veteriner Uzman Çavuş İsmail Sarıcan 'ın kahreden haberi memleketi Hatay 'a ulaştı. 

Acı haber, evli olduğu öğrenilen şehit Sarıcan 'ın Dörtyol 'da Kuzuculu Mahallesi 'nde yaşamakta olan ailesine kaymakam, belediye başkanı ve askeri yetkililer tarafından verildi. 

Acı haber sonrası büyük üzüntü yaşayan aile ayakta durmakta oldukça zorlandı. Şehidimizin babası Mehmet Sarıcan ile annesi Ummuhanı Sarıcan  ve şehidimizin yakınlarına , blgeye gelen komşuları destek oldu. 

Acı haberi alan herkes şehidimizin evine akın etti. Belediye bölgeye taziye çadırı kurarken şehidimizin evine Türk bayrakları asıldı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Silah arkadaşımız, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde 31 Ekim 2019 tarihinde, daha önce yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA