Halı Sahaların Açılacağı Tarih İle İlgili Açıklama Geldi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada halı sahaların açılması ile ilgili detaylara yer verildi.

Halı Sahaların Açılacağı Tarih İle İlgili Açıklama Geldi

İçişleri Bakanlığı 'ndna halı saha açıklaması.

İçişleri Bakanlığı bir açıkalmada bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada Bilim Kurulu tarafından belirlenen çerçeve içinde bir rehber hazırlandığı ve bu hazırlanan çerçeverde halı sahaların yeniden faaliyete gireceğine yer verildi. 

İl Hıfzısssıhha Kurullarınca karar alınabilmesine yönelik Valiliklere gerekli bilgilendirme yapılacağının belirtildiği açıklamada halı sahaların 4 Ağustos gününde açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, söz konusu açıklamayı yapan dernek yöneticileri hakkında TCK 262. maddesi gereğince suç duyurusunda bulunulduğuna yer verildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kamuoyunda yaygın bir şekilde halı saha olarak adlandırılan tesislerin 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açılacağına dair bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapılması zarureti doğduğu bildirildi ve şu ifadlere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından halı sahaların açılmasına yönelik rehber hazırlama çalışmaları devam etmekte olup, halı sahaların faaliyetlerinde uymaları gereken rehber çalışmasının tamamlanmasını müteakip Bakanlığımızca halı sahaların faaliyetlerine dair İl Hıfzısssıhha Kurullarınca karar alınabilmesine yönelik Valiliklere gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Asılsız haberlerin kaynağı olduğu anlaşılan Halı Saha Futbol Federasyonu, dernek statüsünde bir sivil toplum örgütü olup yetkili resmi bir spor federasyonu değildir. Adı geçen dernek yöneticileri hakkında TCK 262. maddesi (Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi) kapsamında Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA