Hafta Sonu Yasakları Hafta İçine Yayılabilir Sinyali

Hafta sonu sokağa çıkma yasakları başladı. Belirli saatlerde başlayan sokağa çıkma yasaklarının hafta içine yayılabileceğinin sinyali verildi.

Hafta Sonu Yasakları Hafta İçine Yayılabilir Sinyali

Korona tedbirleri hafta içine de yayılabilir.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz bir son dakika açıklamasında bulundu. Kayıpmaz yaptığı açıklamada hafat sonuı başlatılan sokağa çıkma yasaklarının hafta içine de yayılabileceğini söyledi. Kayıpmaz, açıklamasının devamında, tablonun olumlu yönde değişmemesi durumunda, tedbirlerin hafta içine yayılabileceğini ifade ederek şu bilgileri paylaştı:

"Bireysel olarak uyacağımız tedbirlerle birlikte kamusal olarak alınan tedbirlerin etkili olacağını düşünüyorum. Artık herkeste, o pandeminin ilk zamanlarında olduğu duyarlılık oluşmaya başladı. İnsanların birçoğu bu hastalığın ne kadar ciddi olabildiğini ve evlerde vakit gerçirmek gerektiğini biliyor. İki hafta içinde bireysel tedbirlerle birlikte bir etki olacağını düşünüyorum ama bütün bunlara rağmen bireysel tedbirlere uymamakta ısrar edersek, kısıtlamalara uymamaya devam edersek daha sert kısıtlamalar da bizi bekliyor. Evlerde de toplanmamak gerekiyor. Bu dönemde zorunlu haller dışında kesinlikle ev ziyaretleri olmamalı."

"YENİ KISITLAMALAR"

Kayıpmaz açıklamasının devamında, "Hafta sonunda olan kısıtlama hafta içine yayılabilir. Şu anda saat 10:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında faaliyetine devam eden AVM gibi yerlerde çalışma saatleri sınırlandırılabilir, sokağa çıkış serbestisi belirli meslekteki kişiler için gerekli olabilir ama ümit ediyoruz ki alternatiflere hiç gerek kalmasın." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA