Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı?

Türkiye genelinde koronavirüs vakaları ve vefat sayılarının artmasının ardından geçtiğimiz aylarda uygulandığı gibi sokağa çıkma yasaklarının uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu haline geldi.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı?

Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili vatandaşlardan bazıları, 'Yapılması gerekli' derken, özellikle esnaf kısıtlamaların felaket olacağını, aylardır süren sıkıntılarını katlayacağını belirtiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamalarına dair sorulara yanıt vermiş, sokağa çıkma ve benzeri durumların gündemlerinde olmadığını söylemişti.

BAKAN KOCA NE SÖYLEMİŞTİ?

Bakan Koca, "Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda. Dolayısıyla bu anlamdaki tedbirleri Ankara'da daha yoğunlaştıran yaklaşım ve çaba içindeyiz. Bu anlamda birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden, dönüşümlü olarak, belli bir yaş üzerinde, 60 yaz üzeri kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı. Şu an sokağa çıkma ve benzeri durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum noktasında herkesin gayret ve çaba içerisinde olmasını sağlamak." demişti.

YENİ KISITLAMALAR HAYATA GEÇTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün katıldığı bir toplantıda yeni düzenlemelerin sinyalini vermiş, "Açık alanların tamamında, toplu taşımalarda artık maske istisnası söz konusu değildir. Genel sağlığımızı muhafaza etmek zorundayız. Tüm tedbirler, maskesiz herkese ceza yazılması gerektiğini ifade ettik. Kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için tedbir almak zorundayız. Minibüs, otobüste ayakta yolcu almak yasak. Bu gece saat 00.00'dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak" demiş, kısa süre sonra da Valiliklerden koronavirüs kısıtlamalarına yönelik yeni duyurular gelmeye başlamıştı. Fakat sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik bir gelişme henüz bulunmuyor. Siz ne düşünüyorsunuz? sokağa çıkma kısıtlamalarına dair düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.